Hoe gaat het nu met... ?

15-5-2024

GIOVANNI WOUTERS (LIBRE 1), de nieuwe secretaris-directeur van de Metropoolregio Eindhoven (MRE), het netwerk waarin 21 regiogemeenten samen aan strategische gemeentegrens overschrijdende opgaven werken.


Nieuws

Brainport & Defensie

5-4-2024

Afgelopen voorjaar is de Brainport als eerste Nederlandse regio toegetreden tot een groot innovatienetwerk van de NAVO. Dit gebeurde op voordracht van Defensie als resultaat van een steeds sterker wordende samenwerking.


TechUnited wint WK

10-7-2023

Tijdens het wereldkampioenschap robotvoetbal (RoboCup) 2023 in Bordeaux is TechUnited, het robotvoetbalteam van de Technische Iniversiteit Eindhoven, er wederom in geslaagd de wereldtitel te veroveren. In de finale wonnen ze met 6-2 van de falcons.


Brainport voor elkaar

10-1-2023

Het inzetten van de kracht van het Brainportmodel in het maatschappelijk veld is al door diverse Challenge-groepen in het LIBRE programma geopperd en uitgewerkt. Nu wordt dit idee door Brainport Development daadwerkelijk opgepakt en uitgevoerd!


LIBRE op bezoek bij DAF

23-5-2022

De beschikbare plaatsen voor het 'LIBRE meets LIBRE' bezoek aan DAF waren in no time vergeven. Het was dan ook een unieke kans die Jeroen Gielen en Marcel Hoedeman hun mede LIBRE-alumni boden om een kijkje achter de schermen te nemen bij 'hun' DAF.


Gewoon omdat het kan...

12-5-2022

Op Strijp-S is in maart in zeer korte tijd de grootste regionale doorstroomlocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne gerealiseerd. Samenwerking tussen LIBRE-alumni Luuk Visser en Thijs Eradus maakte dit mogelijk.


Leiderschap in coronatijd

21-2-2022

De afgelopen 2 jaar heeft corona ons leven en werken beïnvloed. Maar wat betekent dit nu voor leiderschap en samenwerking tussen individuen en organisaties? Daarover gingen wij in gesprek met Toon Gerbrands, algemeen directeur PSV.


5 jaar Eindhoven Academy

1-3-2021

In 2020 bestond Eindhoven Academy 5 jaar. Dat kon toen niet gevierd worden, maar dat gaan we nog wel doen. Samen met de 200 alumni die aan het LIBRE programma hebben deelgenomen.


Het 'nieuwe' Evoluon

2-4-2020

Koert van Mensvoort, vaste spreker in het LIBRE programma, presenteerde onlangs zijn ideeën voor het 'nieuwe' Evoluon. Eén van de Challenge groepen van LIBRE 10 ging er mee aan de slag.


Website, nieuwsbrief, app

1-4-2020

Onlangs ging deze nieuwe website online. Maar ook onze andere communicatiekanalen zijn verbeterd, zoals de Eindhoven Academy app. Ook starten we met een nieuwsbrief, voor alumni en andere geïnteresseerden.


Codeskillz & Van Maerlant

1-4-2020

Als deelnemers aan LIBRE 8 leerden Joris van Rijn (Codeskillz) en Tim Strik (Van Maerlant lyceum) elkaar kennen. Een half jaar later gingen hun organisaties met elkaar in zee.